Bayi taknak makan

Hi, nak tanya. Baby saya 6month++, tapi dia kurang suka makan yg saya masak. Lagi suka makan biskut. Suap puree/bubur taknak langsung. Takpe ke baby 6m cuma minum susu dgn makan biskut je? Risau tak cukup zat baby saya #firstmom

7 Balas

sbb biskut ada perisa kot,lidah baby dah terbiasa..try stop dulu biskut,offer puree/bubur hari2,dpt 2-3 suap sekali makan pun ok dah..biskut tu continue bila dah 7-8bulan..