MINYAK TELON DAN MINYAK ZAITUN

Nak tanya, apa beza kegunaan minyak telon dan minyak zaitun? Dua2 ni perlu ke guna untuk baby? #firstmom #firstbaby

2 Balas

dari fahaman saya: minyak telon ni macam minyak panas, tapi baby version. kebiasannya digunakan utk urut perut baby, di tapak kaki betis, utk kurangkan kembung dan sbgnya. minyak zaitun, boleh digunakan di rambut, badan. melembabkan kulit, melebatkan rambut dll. ikut keperluan. anak saya pakai minyak telon je sampai skrg dah setahun. pakai lotion je utk badan. minyak zaitun tak pernah pakai. apa apa pun kena try & error yer untuk tengok keserasian baby.

Minyak zaitun blh gune untuk buang daki2 dkt bdn baby..