Baby hisap susu

Nak tanya, anak saya newborn baru 7 hari, pertama kali hisap susu badan saya sbb bru keluar nicu. Dia hisap laju sgt sampai saya terasa nyilu dgn sakit walaupun dia tkde gigi, mungkin gusi dia la kot. Tapi rasa ni berpanjangan ke ataupun sekejap sahaja? #ingintahu #firstmom #pleasehelp

2 Balas

Ikut pengalaman lah ya .. sakit sebab puting baru nak menonjol keluar .. sakit perit, tapi dalam dua minggu tu dah mula okay .. kadang rasa terlalu sakit sampai macam nak terlepas budak tu .. kalau tak tahan sangat ,, bagi yg bahagian kurang sakit ,, yg teramat sakit tu cuba kurangkan bagi, tapi pam lah takut bengkak .. ada yg letak nipple cream, tapi kalau risau tentang keselamatan cream tu untuk baby .. boleh ambik air susu yang keluar tu sapu je kt puting, pun boleh .. goodluck mommy .. semua kesakitan tu akan hilang ,, tapi take time

1y ago

terima kasih atas nasihat yg diberi, risau jugak kalau bengkak, dah satu masalah anak tkboleh menyusu pulak, insyaAllah dipraktikkan hehe

sampai la esok2 dia wean off akn ada rasa mcm tu. tu blm kena lagi part dia gigit pakai gusi lepas tu tarik 🤣 or part bila dia menyusu nnti dh tumbuh gigi. masa tuuu lagi sakit 😂boleh keluar air mata.

1y ago

itulah tu, ni pun dah berpeluh tahan sakit, ni baru jam ni, nnti lgi 2 jam bgi sakit tu hanya Allah je tau😂