Susu/pemakan tambah ketinggian anak

Hi nak tanya. Anak saya lelaki baru 7bulan. Boleh tak mummy2 kat sini share susu untuk tambah ketinggian anak.? Anak saya minum susu soya. Ke sebab susu soya ni tak membantu pertumbuhan tulang untuk baby ye? Atau makanan apa yg boleh membantu pertumbuhan tulang baby untuk bagi tinggi dari usia dia? Risau setiap kali checkup ukur ketinggian anak mesti ketinggian ngam2 je.. ada jugak pernah 3x checkup ketinggian anak dalam kedudukan graf kuning.. Dah tanya nurse tentang ketinggian anak saya, ada kata sebab susu, cara pemberian susu. Ada yg kata sebab baby belum makan mase tu lah. Ada yg kata biasanya sebab faktor genetik. Tapi bile nurse tanya tentang ketinggian saya dan suami, dia kata ok je takde masalah genetik rendah pun.. Ketinggian saya 156cm, suami 175cm (sebelah suami semua tinggi2) Ramai yg syorkan susu pediasure. Tapi anak saya belum mencapai umur yg ditetapkan dari susu pediasure Tolong bantu saya mummy2 semua #firstmom #firstbaby #pleasehelp #ingintahu

2 Balas

ank sy pun tak tinggi mana. 1y3m ketinggian mcm 9-10 bln. genetik belah sy tinggi2 (sy dan mak sahaja rendah, adik beradik lain semua tinggi2), suami sedang2. tapi tgk juga pd berat ank. klu bmi masih ok, tak ada masalah. mkn minum semua ok. kalau 7 bulan ni, dh boleh pelbagaikan menu. cuba masukkan cream cheese (tatura) dlm menu. buat mcm cheesecake.

Sama lh saya pun tk thu nk buat cne