Period selepas bersalin

Hi Nak Tanya anak Saya dah 3 Bulan tapi saya belum period lagi OK ke? Selalunya lepas berapa minggu bersalin Akan period

6 Balas

waktu anak sulung dulu fully bf, cucuk depo, xdek period. saya tukar pil waktu bby 1y5m, baru period. anak yg 2nd, cucuk depo hujung bulan 2 dan fully bf jugak. period tgh bulan 3. ikut hormon lah kot ye?

kalau menyusu badan sepenuhnya normal kalau lambat period. ada yang sampai anak setahun dan lebih baru period. ikut hormon individu. saya period masa anak 6bulan.

Kalau fully bf ada yg smpai 6m-1y pun tak period. Kalau amik perancang pun possible tk period. Setiap Org lain.

Depends org sis, saya lps nifas and nifas saya lama 58 hri. Lps nifas dua hari je solat and trus period☺️

Anak sy pon 3 bulan dan sy xperiod lg..bgthu nurse,nurse kata normal ja sebab myusukn anak..

kalau mnyusu badan normal org bgtau