Baby kerap minum susu

Nak tanya anak saya baru 1 bulan.. saya bagi susu badan dan susu formula... tapi anak saya minum. 3ounz susu pun dia tak cukup.. leas minum nangis lagi nak susu.. dan saya pun bagi 1ounz lagi.. baru dia puas.. dan tidur.. adakah ni normal.. siapa ada pengalaman macam ni.. pls share #bantusharing #firstbaby #1stimemom

2 Balas

ni yang saya alami.anak lelaki pulak tu.x smpai sejam merengek nk susu.Memang sentiasa bg susu sebb direct bf, sampai lempen lah breast,baby kerap menyusu.😅. Baby ni kadang sengaja nak mengempeng ngan mak dia, Biasa duduk dalam perut je kan.🤭Sy rasa normal yg ni.Lama² baby akan makin kurang menyusu.

sy baby boy.. dr dia newborn mmg akan pam 3oz bg dia.. then sejam mcm tu dia akan ngempeng plak.. 3 bulan kdg2 5 oz ke 6 oz susu sy pam dia minum habis