Kelahiran pertama

Nak tanya anak pertama memang lambat keluar ya?Saya due 19/11 tapi baby masih taknak keluar dan tkde tanda2 lagi. 🥲#firstmom #firstbaby

6 Balas

entah lah , nak cakap mitos or fakta ke saya taktau sebab saya dulu pun sama 1st baby overdue sampai 41w pun tak keluar kena induce pun bukaan hanya 2cm je last e-ceaser sebab fetal distress , alhamdullillah baby keluar dengan selamat syukurlah juga 🤲

due kita sama sis ... n sama jugak belum bersalin ... depnd pada seseorng tu sis .. kalau bby keluar awal tu kira rezeki la tu .. yg penting pantau gerakan bby .. selagi bby masih aktif Alhamdulillah ... sy pun menanti hari jugak ... 🤗

2y ago

amin... 🤲🏻🤲🏻

saya pon due 19/11... tapi xda apa² tanda lagi. baby pon gerak mcm biasa . cuma nurse cakap kalau dia mengeras kira smpai 10 saat kalau lps tu mengeras dgn kerap terus ja ke hospital jgn tggu turun tanda. risau air ketuban dh kering.

2y ago

kalau mengeras kemudian sakit mmg kena pergi hospital dah..tapi kalau lps 10 saat dia still mengeras dan gerakan dia makin kuat dari biasa kena pergi hospital juga untuk diperiksa.

sy due 16/11 ari nie..xd tnda2 lg..25/11 kena serah diri dh..harap bby kuar lha mingu nie..n smga d permudhkn ursan smua

2y ago

Sy Due 15/11 tapi takda tanda2. baby selesa dlm perut mungkin. last 21/11 kalau xbersalin lagi kena serah diri. Doakan sy bersalin sebelum tarikh tu. Dipermudahkan bersalin secara normal tanpa koyak,tanpa jahit. Semoga ibu2 dipermudahkan juga urusan

Saya first baby awal smggu bsalin..bff sya pla overdue..bgntung dgn k'adaan baby juga..

Saya due 22/11. Alhamdulillah dah selamat bersalin 13.11. Takde tanda. Contraction je

2y ago

due kita sama tapi tkde tanda2 lagi...