Anak 14 months taknak gosok gigi.

Hi nak tanya, anak u guys yg setahun lebih tapi taknak gosok gigi, u guys buat mcm mana ea ? sedih tgk gigi dah buruk 😢 #pleasehelp #firstbaby #firsttimemom

5 Balas

hari pertama beli berus gigi, saya bagi anak main gigit gigit dulu. lepastu seminggu setiap kali mandi pagi dan malam saya akan gosokkan gigi dia by force atau rela. then lepas seminggu ,saya bagi anak berus gigi yg ada ubat gigi sikit, dan saya gosok gigi saya jugak. bila anak tengok saya gosok gigi, dia pun berus gigi dia sama.