Anak 14 months taknak gosok gigi.

Hi nak tanya, anak u guys yg setahun lebih tapi taknak gosok gigi, u guys buat mcm mana ea ? sedih tgk gigi dah buruk 😢 #pleasehelp #firstbaby #firsttimemom

5 Balas

anak saya pun sama susah gosok gigi , pegang berus gigi ja terus melalak , caranya saya kepit kepala dan tangan dia , terus saya paksa jugak gosok , sekejap ja dia melalak , lepas dah cuci semua okay la , terpaksa buat mcm tu , sbb dah pujuk elok2 nyanyi lagu apa semua tak jalan , jadi terpaksa guna cara keras , sbb skg dah makan mcm2 kan kena jugak paksa gosok sebelum jadi buruk ka apa