tambah darah

hi nak tanya ade tak cara lain macam mana nak tambah darah? 26w5d hb asyik drop je😔 makan zincofer, stop caffeine.hari hari makan kerang bayam jambu.tapi still drop. sy ade terbaca maltofer lgi better dari zincofer.betul ke? atau ade tk suggestion lain? #firstmom #firstbaby

13 Balas

saya makan iberet alhamdulillah membantu naikkan hb walaupun tak banyak. btw pemakanan kena pantau contohnya selangkan makan/minum yg dairy (keju,susu) dgn mknn yg tinggi zat besi, sbb dairy boleh menyekat penyerapan zat besi