Bleeding at 6 weeks pregnancy

Hi, nak tanya adakah bleeding pada 6 weeks pregnancy normal atau menunjukkan tanda miscarriage? Perlu tak terus ke klinik? Bahaya tak kalau tak ke klinik untuk lihat dulu sama ada bleeding berterusan atau tidak. Minta pendapat semua. Thank you #advicemommies

Bleeding at 6 weeks pregnancy
8 Balas

Ada baiknya terus ke klinik swasta untuk scan dan if doktor diagnose threatened miscarriage, selalunya dorang akan suruh consume duphaston (ubat kuat rahim). Then baru awak monitor bleeding berapa lama & kena bed rest. Saya awalnya keluar spotting cokelat then esoknya fresh blood mcm period selama 7 hari. Tapi sayang, hari ketujuh saya gugur and kantung keluar terus.

sama ... bleeding 6week .. saya bleeding 5 6 jam sekali keluar darah .. pergi klinik cek .. ok je kantung semua ada .. esoknya keluar lagi.. pergi hospital.. cek juga ada .. hampir seminggu juga bleeding.. ni tunggu appointment 2minggu utk check up repeat scan ... hopefully semua baik² saja .. darah pun xde keluar dah ..

awak dh pergi klinik ke tu.. sy pun last week bleeding juga tp warna darah sdikit gelap berbanding awak, terus ke klinik utk check, semua okay.. dktr kata sebab travel jauh dduk dlm kereta tlalu lama dan rahim tu mgkin bergesel mcmtu lah.. skrg kena insert ubat kuatkan rahim utk 2minggu.. semoga baik2 utk awak ya ♥️

Update: Saya anon yg post pasal bleeding ni. Saya dah miscarriaged, now tgh tggu dia fully keluar sendiri. Yang bertambah sedihnya, kenapa Dr bagi dua hari sahaja ye MC. Darah kluar masih berketul ketul, hari ke-3 masih terasa sakit mcm sengugut

better terus pergi klinik. macam saya dulu, ade keluar darah, bila cek kat klinik kantung kosong dan Dr suh refer hospital. Bleeding makin banyak dan terus miscarriage.

better terus gi klinik . saya pun sebelum ni macam ni. lepas pada tu gugur . bahaya tu.

tak normal...g cek klinik or hosptl terdekat cek ultrasound ..

Please go to clinic ASAP. Tak normal!