baby cirit

nak tanya adakah baby cirit sebab nak tukar bulan? .klau ada berapa hari cirit tu??? .baby sya cirit sari berak dia 4kali kadang 5kali dah 3hari dah .baby sya bf+fm

2 Balas

sya Klau baby cirit-birit, sapukan gambir sirih ja, tumbuk gambir sirih sikit,sebesar bijik jagung ,tumbuk halus2,tuang air biasa sikit ja,kira2 dh basah gitu2, Sapu di bahagian lubang dubur baby, cukup sapu 2 kali dlu, tengok perubahan baby,klau baby berak dh 2 kali sehari ,tak payah sapu gambir sirih dah. berhenti terus. tak payah bawak ke klinik, boleh beli gmbr sirih di kedai runcit, sebut ja gambir.

7mo ago

ok awk .sya try cuba terima kasih ya

Jika cirit 4 kali sehari melebihi 48 jam, bawa jumpa doktor, risiko dehidrasi.