Naik biji2 di kaki baby

Nak tanya ada x,ibu2 ank dorg naik bintik2 mcm ni dgn tiba2,kt tempat naik biji2 tu panas sgt lps tu mngkin gatal sbb tgk ank dok gosok2 dgn kaki dia,

Naik biji2 di kaki baby
15 Balas

macam alergic ..bawa ke klinik pakar kanak2 spya dktr kenalpasti ..ank saudra sy pnuh mcm ni kat kaki trkena alahan dri makanan ..tp tak bleh nak kata makanan je ..kdg2 dri pakainan/sabun/tmpt tdur dan lain2 ..tkut juga ni dari serangga klau bukn alahan

Saya penah kena mcm ni, tp saya bukan baby la dh dewasa 😂 Saya jd cmni sbb “kamitetep”, ulat habuk. Dia naik bintik mcm kena gigit nyamuk tp lmbt hilang

mcam gigitan serangga ja tu (semut @ nyamuk ) sian baby tu sis kena tngok tmpat dia baring atau baju2x yg dia nk pakai tu kot2x ada semut merah yg kecik2x tu

Kalau banyak macam ni tiba² naik syukur tak pernah. Kalau naik pun sebiji dua tu pun sebab kena gigit nyamuk je mommy.

maybe serangga... klu ank sya jnis allergic serangga... kupu² kecil hinggap terus jd mcm ni

Mcm kna ggit nyamuk ni mommy,,atau semut..cuba sapu dgn minyak inshaAllah hilang

mcm kena gigit semut ni..bersihkan tmpt tidur baby..bersihkan rmh sekali..

Ada cek x kawasan tpt tdr.. mgkin ada serangga

2y ago

dh bwk doc ckp serangga kecik2 dgn hama

encik semut telah gigit anak anda😀😃😂😅

ank sy pernah alami. punca kutu kucing, hama, semut.

2y ago

sy rasa pn hama sbb doc ckp kena gigit serangga,dh elok lps 2 hari naik lagi mmg tmpat tido kena sll bersih kn