Tiada selera makan kat rumah atau masak sendiri

Nak tanya ada tak yang sama macamni, bila makan kt rumah orang @ luar ada selera nak makan, tapi kalau kat rumah sendiri masak sendiri pun tak de selera nak makan, beli tapau makan kat rumah pun tak de selera. Asyik pening dan muntah je. Kt rumah org ok je, hidang apa pun semua makan. Tak muntah pulak tu. #firstbaby #ingintahu

21 Balas

Sama awak. Semoga tabah tau. Kesian anak 1st saya rindu nk makan masakan saya..Saya xleh bau makanan kuat2. Xleh bau sabun mandi, sabun basuh baju, sabun basuh pinggan. Boleh pakai yg baby punya bauan ja. Aritu saya syampoo rambut, rambut dah nak kering, tp saya xleh bau bauan syampoo kat kepala tu. Nak muntah , sampai pening terus.Allahu😅 klaka plk rasa

2y ago

Haah sy pun bau sabun mandi tak boleh, terpaksa tukar sabun jenama lain. Yer kt rumah org elok pulak kn, selera je mkn, apa ada bedal je. Telur yg tak lalu mkn pon boleh mkn.

saya preggy 10week mkn kat umah xselera..mkn luar pun xselera... bila bau mknn mcm sedap je mcm nk mkn.. bila mknn dpn mata mkn 1-2 suap dah loya nk muntah....😅😅 pastu terus xbole nak telan dah... pastu rasa mcm seram tgk mknn tu sbb bt sy rasa nk muntah...

Ya.. sy.. dok umah p dapo mabuk aje. Xhbs alahannya. Tp klau p berjln.. mau jgk mkn walaupun mmg sy jenis xmkn byk. Lps tu, apa yg sy suka mkn sblm ni dh lgsg xmaw mkn. Lama² tu sy mkn je apa sy mmpu telan. kesian bayi dlm ni sbb kdg2 biar sampai masuk angin

2y ago

Haah mcmtu laa juga, org lain mcm2 teringin nk makan, sy lansung tak de yg teringin @ selera nak makan. Makan pun sekadar lapik perut je risau kt bby.

sy 9week. mmg xleh makan masakan sendiri, msa nak menumis tu cnfm tekak loya n muntah . jiran sebelah masak pun sy rsa terseksa.. skg ni husband pun asyik beli dkt luar sbb dia tau sy xleh msak. mknan dr luar pun sy xselera😭

normal je alahan mcm tu. sye 1st trimester mcm tu. makan luar jee. bile mkn kt rumah or masak sendiri muntah separuh nyawa 😂 jadi sye pegi rumah mak mertua je selalu makan 😂😂

2y ago

Moga sy pun mcmtu juga laa.. Jgn laa sampai berbulan2 tak daya rsa.

sy makan luar tk blh mkn sendiri kat rumah pun tak blh 🤧 klu paksa jugak mmg habis semua keluar blk.. roti je blh terima buat masa sekarang ni 😭😭

2y ago

Susah sikit kan, perut lapar tapi tak selera nak makan.

Samala kita. Kdg2 kesian ke suami sbb hari2 nak makan luar je. Bila masak sendiri smpt satu lauk je terus rasa nak pitam takde selera 🥹

2y ago

Yer betul kadang2 kesian suami makan kat luar je kn.

Sama laa.. rasa mcm nak dduk luar je, nk blk kg sebab rasa selera skit nk makan. Kat umah melepek, muntah teruk apa pn tak leh buat.

2y ago

Kan, dok tempat lain elok je mknnya. Semoga kita kuat dan moga dipermudahkan urusan kita ni.

Insya-Allah kena kuat juga kita ni kan, tak lalu makan nasi kena juga cari khasiat lain. Sy pun telan buah je mampu.

sama la sis, pdhl dlunya kuat mkn.. risau bby xdpt khasiat je, sy bnyk mkn buah2, kurma, susu tu je bleh mkn huhu