TRAVEL MENAIKI PESAWAT

Nak tanya ada tak kat sini mommies yang pernah bawak baby bawah 6bulan travelling naik flight? Macam mana ya prosedur dia dari segi passport & ticket flight? #pleasehelp

1 Balas

Anak saya naik flight dari lepas habis pantang 44 hari untuk domestic & 1tahun untuk international. Procedure dia sama je macam orang dewasa 😅 cumanya, infant bawah 2tahun akan duduk atas lap penjaga. Unless penjaga nak baby duduk dekat seat sendiri dalam carrier, yang tu kena beli extra seat dewasa. Passport pun procedure dia sama macam orang dewasa. Tapi, kena walk in sahaja. Tak boleh online.