Mengandung 7 minggu nampak kantung tp tak nampak janin

Nak tanya ada ke yg mengandung 7 minggu masih tak nampak janin.. saya ada check hospital. Dokter kata boleh kemungkinan baby tak menjadi.. tapi kantung masih ada dan saya tak ada rasa sakit apa² pon.. betul ke baby tak menjadi kalau mcm tu?#ingintahu

5 Balas

sy pun scan transvaginal 7w kat hospital sbb ade pendarahan tp perut tak rasa sakit, scan nampak kantung je janin tak nampak. Doc pun ckp kemungkinan dah gugur or janin tak menjadi. Doc bagi tempoh 2 minggu lagi utk scan kali kedua. Lepas dah scan transvaginal kali kedua alhamdulillah janin dah nampak. Skrg dah masuk 11 minggu. InsyaAllah ada rezeki sis tu, repeat scan lepas 2w, banyakkan berdoa & rehat cukup.😊

2y ago

Sama dgn kes saya.. 1 September ni kena jumpa doktor utk scan lagi.. Apa yg merisaukan saya dah 12 hari ada pendarahan tapi sikit sikit..

takpa klu doctor decided utk nak gugurkan, jgn dulu bgtau kt doctor yg awak tunggu dia gugur sendiri .. in shaa Allah doa byk² moga ada keajaiban .. sbb pernah ada kes mcmni doctor kata mungkin baby xmenjadi but lps 2 minggu scan baby dah ada .. sbb slalunya 7 weeks susah nak nampak baby sbb mungkin baby tu lambat sikit .. tp slalunya 9 weeks in shaa Allah dah nampak ..

sy pun scan 7week tapi nmpk kantung saja , skrg dah 10week alhamdulillah ada janin n heartbeat . sis jgn stress n jaga makan ja okey , insyllah rzki ada juga tu

sy 7w kantung pun lonjong..doc kata x cantik kantung.. alhamdulillah skrg dah 14w dah twins sy.. semoga semuanya selamat sehingga bersalin.. amin amin amin..

repeat scan lg 2w sis. kalau masa tu kandungan masih 7w & tak membesar, tanya doc ya