Mual Dan pening

Nak Tanya ada cara x hilangkan mual Dan pening. Sy baru 7week. . bau2 pun buat pening Dan mual ..#pleasehelp

2 Balas

takda sis . tu normal untuk ibu yang ada alahan . kalau mual makan asam . kaalau pening bnyakkan rehaat atau sis hidu minyak angin . kalaau bau tu tak boleh nak elak . kena hadap juga . sediakan plastik untuk muntah . kalau tak boleh mkn nasi . sis mkn mee , kueh teow , bihun atau roti ke biskut . jgn biaarkN perut kosong nnti lagi naak muntah . berat badan saya hilang hampir 15kg maasa 1st trim badan lembik gila . makan muntah minum muntah pergi hspital diaa akan bgi kita drip air . harapkan tu saja untuk ada tenaga . 5 bulan baru hilang alahan . boleeh makan , bau , masak . enjoy the pregnancy ye sis . bnyakkan sabar . jangan give up 💪😘❤️

7mo ago

terima kasih sis bagi tips. . InsyaAllah sy boleh hadap ..

sy pun mcm sis jugak. sy rs tkde benda yg blh hilangkan mual tu klu bgi sy..sbb sy xde istilah morning sickness. all day sickness 🥲 mual2 loya tp x muntah. siksanyalah.. hrp2 takat first trim je la mcm ni. betol2 x larat.. kdg ada yg kata kita buat2, layankan sgt. lagi down rasa ☹️

7mo ago

abaikan mulut orang . enjoy the pregnancy . dia tak tahu perit yg kita rasa time mngndung ☺️ . bnyakkan sabar . kalau boleh jaauhkaan diri dari manusia yg cakap kita bukaan² ni . 👍😘