haid melebihi 4-5 hari selepas bersalin ceasar

nak tanya 9/10 sya msok hospital sbb dipaksa melahirkan secara induce tetapi bukaan hanya 2 cm dan saya perlu ceaser dan selamat melahirkan pda 11/10 dan dh inject cair darah selama 15 hari dan darah nifas smua dah kluar . pda 14/11 sya inject family planning dan 24/11 saya haid , smpai ke hari ni hari ke 9 haid kluar agak nya lah haid tak psti sbb lama and normal ke ? itu darah haid atau darah apa ? tak pernah kluar darah lama mcmni #pleasehelp

2 Balas

darah haid paling lama 15hari kalau lebih dari tu mingkin dsebabkan inject family planning. sbb banyk yg alami prkara trsebut. dan kbnyakan org yg inject xde dtg period.mungkin sis blh buat temujanji dgn pihak kk atau darah berlanjutan dan klau pihak kk kate just tunggu darah berhenti sndirigkim sis blh rujuk klinik swasta untuk dptkan ubat hentikan darah (sy pernah alami darah selama 3bulan keluar xberhenti lepas inject , kk kata xde penyelesaian jd sy ambik ubat d swasta)

2y ago

terima kasih dah tlong ,klauu ambik ubt brpa ubat swasta ye ?

ibu2 boleh dapatkan sample pampers jenama merries disini https://www.merriesfamily.com.my/r/RYXDB5 #sampelpampers #samplepercuma