Ibu terlalu aktif 28week

Hi nak tanya 2 3 hari ni saya terlalu banyak bergerak turun naik tangga. Baby pon sama aktif normal ke. Atau bahaya untuk usia kandungan 28minggu. #firstmom

2 Balas

Saya pun bnyak berjalan sis. Slalu g mall jalan2, g kl jalan dari pagi smpai mlam. Smlam pun g dataran shah alam ade program merdeka jalan juga and berdiri sbab xde tempat duduk🤣 saya nak masuk 30w dah. Alhamdulillah masi ok. Cuma kalau bnyak jalan nnt sakit celah kangkang je la. Sbab kepala baby dah kat bawah kan.

sy rse x bahaya pon sis.. melainkan klu ade tnda2 trun drh tu yg ptut kte rsau.. sy pon aktif jugak time preggy.. tiap hr bnyk bjln kaki blk keje n naik trun tgga rumah..

1y ago

kalau takde masalah uri kat bawah bole ja sis... memang bagus aktif.. cuma alert dgn pergerakan baby ja.