Perkembangan bayi ank ke3

Nak tahu sya xpsti bila last sya priod, bulan 3 xdtg period jdi cek upt double line p cek doktor kta byi kcik lgi dlm 5minggu. Doktor kta akn tngok dya brkembamg lgi 2mnggu.mcm mna nk bgi byi brkembang dgn baik ya?sya risau sbb 2kli kgguran ank ke2 dsbbkan xbrkmbang dgn baik.boleh xkongsi dgn sya mcm mna nk jga dgn baik dwktu awal khamilan?

1 Balas

masa try nk dpt anak ketiga ni, puan merancang ke? klau merancang, 3 bulan sebelum ada mkn folic acid x setiap hari? sbb klau masa nk try anak ketiga ibu x consume pape mmg ade risiko sikit baby x berkembang baik sbb zat dlm bdn ibu dah byk guna masa anak 1st n 2nd. sbb tu if plan nk start try, trus je start consume folic acid 3 bulan sebelum smpai la lekat n smpai la buka buku pink.

1y ago

yup. stress pun boleh jd jugak. if x jaga mkn ape sume pun faktor jugak. nk lebih yakin boleh buat checkup menyeluruh sbb takut ibu ade masalah lain pulak. biaselah bila usia meningkat mcm2 sakit akan dtg yg kita sedar x sedar