Tak pernah seteruk ni alergik

nak tahu ada ke yg mcm saya pregnant ada gatal2 kat tgn mcm nie. mmg pernah alegrik tapi makn ubat dah okey.. tpi ini tak.. biasa ke utk pregnant? or kena jumpa dr jgk ?

Tak pernah seteruk ni alergik
13 Balas

sy pun naik ruam mcm ni jgk...sy jumpa doc minggu lepas doc bgithu normal je sbb alahan..sy bgithula kat doc sy xtahan gtal² then doc pun bgi ubt pil gatal..and alhamdulillah skrg dh hilang ruam² tu ad sikit² sja☺️☺️

sye kene mcm ni jugak masa awal preggy. mmg ada allergic. tapi sye X amik ubat steroid. sye banyakkan minum jus buah je, Oren, durian belanda. cepat sikit dia baik.

Saya kena mcm ni jugak haritu. Gatal2 teruk dkt tangan kiri kanan. Pergi farmasi beli cream ni, terus okay. Alhamdulilah

jumpa jer doktor..wlpn ada sesetgh mmc biasa..tp mcm kes awk ni mmg kn jumpa doktor..sbb kegatalan muncul dipermukaan kulit..

Sy pon penah kene macam ni masa last2 sebelom nak beranak tu. Gatal sgt kt tgn n perot. Lepas beranak semua hilang.

saya pregnant trimester 1 gatal gatal MCM ni...alahan tpi dh msuk trimester 2 x gatal gatal dh...Sye ltk bedak je..

sy baru jadi. lepas mandi terus naik. sy sapu losyen je nak elak sy mngaru. tapi kalau panas sgt memang sy garu

saya lepas beranak kena ni😅hbis pantang.. tangan kaki semua gatal2

sya pun dah masuk 6 bulan gatal than muka habis kena

saya masa awal pregnant, gatal mcm ni kat perot