penjagaan jahitan

hi, nak share sikit normal x beranak KPJ, normal delivery, tapi diaorang cuma bagi mcam femine wash je utk pejagaan kat bawah tu. xda bagi utk cuci luka ka apa macam hospital krjaan atau yg lain2.

9 Balas

saya bersalin gov ada dpt ubat luka n painkiller cumanya saya tak guna sgt . ubat luka pun sekali je pernah guna masa awal2 keluar wad lpstu xdah sbb xde masa nak guna.. painkiller pun makan sebab bengkak susu.. alhamdulillah luka jahit ok je cuma basuh bersih2 n pastikan kering je everytime mandi n membuang

Hospital kerajaan sy haritu dapat painkiller dan ubat radang utk surut bengkak je… tp bbrapa hari masih tak selesa, jd sy bgtau doctor kat KK and dia bg gel antibiotik utk sapu.

koyak truk ke? klau x trok rasanya xde pun bg. bole cuci dgn air garam juga utk elak jangkitan ya..hsptl suruh pakai air je..tp org skliling srh pakai air garam..cpt baik

6mo ago

Ya betul guna air garam cepat baik

Sy bersalin kt Hospital Putrajaya. Cuma dapat ubat tahan sakit (ponstant) dan lactulose utk mudah berak. Huhu.. bersalin normal..

sy bsalin hosp gov langsung tda kna bg apa2 utk cuci luka. nurse pn ckp better cuci dgn air suam and keringkan btl2 sblm pkai pad

saya bersalin hosp gov pun takdapat apa apa untuk penjagaan luka. saya beli sendiri ubat kuning.

Kalau PRIBA hospital gov dekat tempat sy bersalin ni akan bagi ubat kuning dengan painkiller

Saya bersalin private jugak. Tak dapat apa2 ubat untuk cuci luka.

sy bersalin private ade dpt ubt kuning tuk luka jhtn tu.