Susu ibu dan kopi

😭😭nak share buat ibu² yg menyusu badan, cuba elakkan ambil kopi sebelum menyusu ye ibu²..sy dh serik dh..kesian baby nk tido x boleh..bila baca, rupanya kafein mmg blh masuk dlm Susu ibu dan berpindah kepada bayi..sedih sgt tgk baby sy nk tido tp x boleh..bengkak bawah mata dia😭😭..kalau x bg susu kan dia nak mengempeng..dh bg susu fm tp nk mengempeng pulak dia..sy x ajar lg bg puting pd dia..so nk x nak kne menyusu jgk dia..sy share based on pengalaman sndri utk ibu² yg menyusu dan bakal menyusu..Ibu² blh baca² maklumat ttg kopi ni dulu kalau nk minum ye😔#firstmom #firstbaby #bantusharing

7 Balas

kalau nak minum kopi jugak tapi taknak caffien, boleh cari yg ada tulis decaf..kedai kopi mcm Starbucks dan coffee bean pun boleh request nak decaf..