Pergerakkan kandungan

nak masuk usia kandungan 6 bulan ada hari rase pergerakkan geli2 gitu. hari ni mcm xd rase pergerakkan normal ke?

6 Balas

itu hari saya rasa baby saya kurang gerak dan saya tunggu dalam 3 hari lepas tu baru pergi klinik nurse marah , dia kata klau rasa lain macam terus pegi klinik untuk scan . tapi doktor kata klau sebelum 28 minggu baby kurang gerak tak apa yang penting dia bergerak.

masa siang selalu gerak geli2 je.. saya selalu masa malam baru dia begerak active sampai susah nak tidur.. lepas subuh dia slowdown baru boleh nak tidur lena 😅

saya pon 6 bulan sis pagi mesti active tengahary petang tu tak active risau juga minum sejuk atau tidur miring ke kiri baru gerak2

kalau rsa xgerak tu sis tru tekan2 sikit rahim tu,sy kalau risau buat mcmtu trus gerak.. 6bulan ni kuat dh rsa dia ..

6 bulan rasa kuat bergerak dah.. tgh solat pun baby gerak2 juga