37w 1d dah ni

Hi. nak bagitahu, saya skrg kerap sakit perut mcm nak berak tapi tak membuang pun. Kadang keluar tapi bnykkan tak keluar. Meneran smpai kesudah tak keluar tut. Ni tanda2 jugak ke? Kalau ikutkan mmg tak amik kesah psl ni selagi tak keluar darah atau ketuban. Perut rasa nak membuang pun kadang bukan tanda kan. #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

4 Balas

Klau kontraksi akn sakit kt belakang pinggang, nk berak tp tknk berak dn brpeluh yg kerap.. sakit dia makin lama makin cepat klau false kontraksi sakit sakit tp lama lama makin hilang .. 2 ni mesti ad beza 😅

1y ago

yeke sis .. saya sakit pinggang tarik sampai ke punggung lepastu berpeluh walaupun dah pasang aircond package sekali kipas lagi tu😂 tapi saya takde rasa sakit perut yang teramat .. cuma sakit mild je .. saya sekarang keliru bila waktu tepat pergi hospital .. now 38week dah

sama la sisi mcm sy skrg ni.. due 2.8, duk rasa mcm2 dah ni. tggu keluar tanda bsr je.. duk mengharap blh bsalin 17/7 sama birthday sy.hihi

sakit kontraksi tu . amek kiraan berapa kerap sakit tu dtg , klu semakin kerap baby nk kuar lah tu .

jgn paksa usus tu..maybe angin kot

1y ago

mmg agak angin je tapi sakit perut tu sekali dtg dgn sakit mcm senggugut. geram betul. mls nak teran biar je sakit tu hilang sendiri.