Naik biji biji

Hi n salam mommy . . Sy nk bertanya knp dgn punggung ank sy ye dia mcm naik biji biji kiri dan kanan tapi biji tu xberair cuma mcm merah je . . Tu melecet ke atau apa ye ? Sy first mommy . Sy xtahu sgt bru nk belajar . . Hm hrp mommy bole bantu kot ad ubat atau apa apa bole sapu .. Terima kasih mommy 🤗#firstmom #pleasehelp #ingintahu #firstbaby #seriusnanya

Naik biji biji
10 Balas

awak basuh berak pakai wet tissues atau pakai air dan sabun? risau kalau wet tissues kurang bersih je. yang penting kena keep the area clean and dry tauu. cepat sihat ye baby ❤️

2y ago

sy pakai wet tisu sis . .baik sy bg area situ kerimg after clean .. amin thanks sis

Cuba kerapkan tukar pampers, jgn biar pampers penuh,basuh dengan air.Elakkan sabun. Pastikan kawasan tu dlm keadaan kering. Untuk krim boleh cuba sudocream.

2y ago

baik sis . maybe sbb sy klu dia tdo xtukar esk pg bru tukar . . silap sy kt situ sbb xtahu ..thanks sis ajar

anak sy pun mcm ni jga bru2 sbb lmbt tukar pampers.. tpi lepas sapu sudocream skjp sj ok 😀

2y ago

terima kasih sis . maybe sbb dia tdo sy xtukar pampers . . sy try sudo

sapu minyak rambut baby anak saya pun kena camni saya sapu minyak rambut je sampai hilang..

melecet la tu. kena rajin tukar pampers and try pakai sudo cream. cepat je merah hilang

2y ago

baik sis sy sapu

better pergi klinik trus. better diagnosis from doc

melecet.. beli cream yg khas untuk kulit baby tu

Tukar diapers jenama lain. Try & error drypers

cuba powder Agnesia hilang kan merah ruam.

sapu baby oil setiap kali tukar pempers..