Air ketuban bocor

Hi mum's,Saya rasa sangat risau Dan stress,tolong bagi kata-kata semangat untuk mengalami dugaan ini...Sy hamil baru 30minggu tetapi sy baru sedar ada kebocoran air ketuban smlm doktor scan dia kata tinggal 9 shj okay dia kata tapi memang dlm keadaan serius doktor bagitahu..dia kata target dia org nak operate dlm 34 minggu atau 36 minggu ...Sy dlm ketakutan,sbb sy ada leaking sedikit demi sedikit dlm panty liner sy kemungkinan dia orang buat emergency czer ker??ni ada pertama saya selepas 2 tahun berkahwin baru Sy dpt rasa mengandung memang dugaan ni tidak dapat terima, tolong mummy's doa bagi anak sy keluar dgn sihat dan panjang umur di dunia ni😭😭😭memang rasa stress tambah lagi tahan ward memang fikir macam- macam dah#pleasehelp #bantusharing #firstbaby

3 Balas

kalau baby dah masuk laluan maybe bersalin secara induse je. beranak secara paksa atau normal tanpa induse. banyakkan minum air & makan buah tembikai sampai bersalin ya untuk tambah air ketuban . kalau kurang dari 9 takut kena refer ke hospital n kena ulang alik hospital pulak . haritu saya 8.7 pun dah kena refer ke hospital . perancangan doktor tak 100% confirm lg, follow je flow semasa mengandung ni 🤗 moga dipermudahkan urusan ya 🤗 doakan saya juga supaya baby masuk laluan . dah 38w ni. next week kalau masih kedudukan dia tak stabil , Kejap melintang, kejap kepala kat atas, kejap kepala kat bawah. mungkin kena ambik appointment untuk czer . plus saya last minute detect ada GBS . due 29/12 ni Dugaan kita lain2, saya faham sis stress 🤗 harapnya urusan kita dipermudahkan hingga bersalin nanti 🤗

1y ago

terima kasih atas kata-kata semangat dan Sy doa akan mummy's bersalin baby dengan sihat dan selamat

Sama mcm sy. Doktor dah tetapkan 34w kena induce x boleh lebih dari tu sebab sy dah pernah bocor ketuban dan dah pernah ada bukaan 1cm kebetulan ada gbs pula tu kena induce 34w paling lewat. Moga dipermudahkan urusan kita semua. 😊

Hi mummy, banyakkan minum air kelapa dan makan buah tembikai ya. Mungkin boleh bantu tambahkan air ketuban mummy. and jangan stress tau takut tu lagi trigger air ketuban utk leaking 🤍 hugss

1y ago

thank you mummy....