Tiada tenaga

Hi mums.. Sy nk minta cdngn.. Sy ni 1st time pregnant, skrg baru msuk 9 minggu. 2-3 hari ni rasa btl2 x bertenaga. Sblm ni rsa mual2 pagi ke mlm larat lg (tp nk mkn ya Allah semua susah nk msuk, pksa jgk diri mkn) tp skrg dh smpai tertidur tgh2 menaip laporan kat ofis aduhh.. Bnyk lg sy kena siapkn ni ? Mcm mna nk senang tidur malam? Nk hilangkn rsa penat? Biasanya mummy semua exercise waktu bila yg sesuai supaya lebih bertenaga spnjng hari? Trima kasih..

1 Balas

Ada morning sickness ke. Normal tu. Banyakan makan kurma, kismis utk tenaga boleh ja buat kudap2 dekat office. Memang 1st to 3rd semester akan rasa mual. Nak makan pun tak selera, macam sy dulu lepas ja makan nasi terus muntah. Hahaha berat badan turun mendadak. Lepas 3 bulan ke atas baru ada sslera makan. Terus berat naik 😅😅 semoga dipermudahkan ya urusan kamu 😉