HAID SELEPAS BERANAK

Hello mums. First time mom here. Agaknya bila haid akan datang selepas beranak ya? Fully bf at the moment. Ada baca yg haid takkan datang selagi breastfeeding. Yeke? 🥹

3 Balas

Paling awal selepas habis nifas, paling lewat 2 tahun lepas bersalin. Kes yang paling lewat 2 tahun ni untuk fully BF mom saja. Lepas 2 tahun tak datang period lagi kena refer OBGYN

4w ago

Most welcome. If anything awak refer doktor tau

Salah tu..ada je y full bf lepas abis nifas terus peod.mcm sy plg awal 9 bln n plg lewat 11 lewat dtg peod

ikut badan masing’ kot . sy bf juga . tapi lps habis darah nifas trus period . 2 kali dtg