10m tak merangkak lagi

Hi mummys.Normal ke baby boy 10m da tp still xmerangkak lagi. Bila dlm walker elok plak kaki tu jalan n lari sana sini.Ada try buat tummy time tp dia xnk lame2 pastu dia pusing terlentang bdn dia smula.letak brg depn dia mase tummy time tu pon ada la kejp je dia ngesot pastu dah.Ngesot plk kaki ke belakang je bukan ke depan.Any idea x?#bantusharing #ingihintahu

4 Balas

dlm walker dia tak tampung berat badan dia sendiri, tu yg laju.. tummy time kena penat angkat badan sendiri. tp its ok, teruskan tummy time walaupun mengundur ke gerak tangan je terkapai2 ke. baby tengah belajar tu, terus sokong anak kita

Kalau ikut KK, perlu follow up. Kalau ikut swasta, blh tggu lg

Samala dgn anak sya sis..

sama dengan anak saya