suntikan perancang

hi mummy2 semua. sy nk tanpa pasal suntikan perancang ni. sy baru lepas dpt baby ptama. misi suruh pilih nk rancang kaedah manam sy pilih suntikan sb takut xtermakan ubat hari2. masalahnye lepas suntikan tu adakah kt masih lagi dtg bulan? sy dh nk masuk sebulan lepas suntik tu harini ade keluar darah sikit2 time nk trkecing. komfius plk darah haid ke ape. nk sembahyan pon mandi wajib dlu walaupon ckit yg amat darah keluar. xlekat pon kt pad #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #bantusharing #seriusnanya #1stimemom

3 Balas

die tgk atas bdn jgk, ade org dtg piyed ade org xdtg lgsg, mcm sy setahun sy cucuk, sthun jgk la sy xdtg piyed, ckup sthun sy stop sbb setiap hr sy pening, kdg² sampai xbleh nk bgn buat keje ape, pastu berat bdn sy naik mendadak dah mcm tong drum sy rse, sy tgk org bf ank maintain jer bdn tp sy ni makin naik, sy stop cucuk mkn pil plak.

depend pada org jugak..mcm saya dulu lepas amek suntikan terus period tk stabil ,ada masa smpai 2minggu tp darah tk bnyk pun..kadang2 ttbe jee darah kluar..senang cita setiap kali ade darah kua ,sblm solat saya mndi wajib dulu..lepas pada tu saya tk amek dah..kalau jd cmtu sbb suntikan tu tk sesuai dgn kite

3y ago

sy darah keluar cm hari last priod. xlekat pon di sluar dlm tp time nk kncing ke ade la nmpak darah ckit2 tu.. skrg dh 3 hari mcm ni. mcm mane nk tau subur ke x lepas keluar darah mcm tu ye

saya pon amik suntikan . tapi sy baru hbis period. lpas suntik je darah turun bnyk skg dh stop.