Pendapat mummy yg bakal lahir bulan ogos

Mummy² ada rasa 34 weeks ni bby mcm aktif semacam je..pas tu kemaluan ke rasa mcm nak keluar something tapi tak?...

7 Balas

saya pun insha allah cmg soon now 32 weeks..takut gentar tapi excited pun ada..byk berehat buat slow excersize jika larat tp mkn byk craving je...dah sediakan apa yg patut utk masanye, sentiasa membaca Apps nie, cuba bertawakal harap terbaik bila masanye tiba..of cz sakit kdg false contraction tp itulah b alert n extra careful.minggu 30-31 tu ada rasa kepala baby ke bawah sakit, jd doc advice jgn terlalu jalan maupun jgn buat squad sbb pelvic dah lembut utk babg kedua.so sekarang rehat kurang jln .. jd lega sikit sakit ari ari masuk 32 weeks ni, jika tdk jln jln kankang terasa

اَلْحَمْدُلِلّهِ Baby aktif, kdang ² rasa ngilu kat bawah tu. Niw dah start sakit tulang pelvis. Ngilunyaa 😅

Ya makin aktif & asyik mengeras. Kat vajayjay rasa ada benda tersembul nak keluar 😂

Ha’aa sis. Rase mcm nak kencing mcm mane tah. Padahal baru je keluar toilet 😅

Samalah, macam nak keluar kencing tapi baru je lepas kencing, 😂

Normal tu. Bby dh mula slowly turun mencari laluan.

Tak ada. Bykkn buat senaman ringan & stretching.