Beli barang baby

Mummy start beli barang baby , bila ya ?ada yang kata takboleh beli awal sangat . kalau dah tahu gender dah boleh slow slow beli ke ? 5 bulan + here 🤍 #firstbaby #firstmom

12 Balas

pada sy , siapa kita nk kata yg kita kompom bersalin 9bulan 10 hari...? mcm tu jugak sy kata pd husband saya bila sy da start beli sikit2 brg baby. saya kata.. "kompom ke akan bersalin tepat waktu? lahir dan mati ni tuhan je tahu. mana tahu klu tiba2 ape2 jadi bulan ke 7, ke 8? tiba2 kena bedah kena kuarkan baby mcmmana? siapa nk beli brg2 tu semua?" diam laki aku

Sy beli 5 bulan lebih sikit2..tu pun nasib beli awal sbb skrg masuk 7 bulan sy dh tak larat sgt dah bjalan walaupun perut kecik..kaki dan badan cepat sakit..badan rasa berat dah walaupun berat tak naik sgt🤣

Sekarang 5m+ just buat byk research je and if rajin gi tengok kat kedai. Nanti bulan ke 7 baru cadang nak order je barang2 tu anta ke rumah, In Shaa Allah.

Saya beli bila ada promosi😁 tak kisah dh brapa bulan , mana yg ada sales kita beli blh jimat sikit, kalau tak tau jantina lagi bli yg unisex

sy suggest beli kt kedai ibu manja , kalau xleh walk in , bole tgk kt tiktok ibu mnja , kain pun lembut sis , hrga mampu milik 🥰

sy start beli masa preg 4 bulan...beli sikit2...and yg perlu sj dahulu..dkt2 nak bersalin nnti topup ap yg krg

saya 3 bulan dah start membeli sikit sikit + time sales. sama la kita 5bulan+ dah 🤭

Saya start beli bila dah tahu gender, 20 weeks. Saya beli sikit2.

Sy baru start beli sikit2.. Skg preggy 6month

7mth keatas. masa ni digalakkan byk bgerak.