Baby 4 bulan menyusu pakai gusi

Hi mummy, sorry ya first mom di sini. Baby saya start semalam menyusu main2. Selalunya sekali susu 5oz confirm habis (fm : frisolac), tapi start semalam menyusu tu dia gigit instead of hisap pakai gusi. Sebb nak tumbuh gigi atau puting tak sesuai ya? Dr newborn pakai puting botol pigeon ( sentiasa tukar puting ikut bulan)

2 Balas

baby sy masa 4bulan pun begitu gigit2 puting botol , lepas tu demam cek gusi dah bengkak . skrg 5bulan gigi bawah sudah tumbuh 2 batang. better sis bagi teether and kalau gusi gatal mmg kurang nak mnyusu tu.

1y ago

Ohhh sebb gusi ya mummy nak tumbuh gigi hehe okay mummy tqvm ya respond. Sgt sgt appreciate

tu baby dah kenal benda baru tu ..ataupun gusi dah gatal

1y ago

Ohhh mcm tu hehe okay mummy tqvm ya respond. Sgt sgt appreciate