Baby 7m susah nak makan

Hi mummy semua saya nak tanya macam mana nak pujuk anak untuk makan ya? Anak saya susah sangat nak makan . please kalau ada mummy yang berpengalaman anak susah makan tolong share2 ya☺️ #firstmom #firstbaby #bantusharing

2 Balas

6 ke 7bulan normal je baby susah makan. sbb masih lagi dlm fasa baru kenal makanan selain susu. maybe awk boleh tukar makanan lain atau tukar texture makanan. buat pancake ke nasi lembik, bagi ayam seketul bagi dia pegang and makan. bagi dia pegang makanan sendiri and awk mkn sekali dkt sblh or depan die. messy eat.

Sama, baby saya 7 bulan 21 hari dah start tolak nasi. Bila bagi mee and oat okay pulak. Try pelbagaikan tekstur