berapa oz newborn minum

hi mummy semua, saya nak tanya. berapa oz newborn minum ya? sebab saya bagi 2oz, dia minum 1oz je. tapi nurse kata tak cukup 1oz untuk newborn. anak saya 2.5kg. saya buat pengiraan yang ikut berat baby darab 2.5 tu, dapat 1oz je. kadang bagi lebih, dia terjeluak balik... #SeriusTanya #firstmom

2 Balas

contoh flow puting, anak sy pun setiap kli tuka puting dri slow flow - medium flow, dia akan tersedak .. sbb x biasa, utk nb kena beli puting yg lubang dia halus je, means air yg kluar sikit, insyaAllah dia xtersedak

5mo ago

ada apa apa rekomen tak untuk botol susu NB? sebab ramai yang syorkan pigeon