Tips kluarkan susu

Hi mummy semua.. ada tak mummy kat sini boleh share tips mcm mna nak bagi susu keluar.. sy baru leps bersalin emergency czer, baby tak dpt nk dairek susu badan ibu.. skrng ni tengah urut2 picit2 tpi tak kluar susu juga.. ada tak mummy kat sini boleh share tips kluar kn susu badan?#firstmom #firstbaby #help

6 Balas

Sy pon emergency czer. Baby kena tahan wad, hari ke 3 baru dapat stimulate nipple dgn mulut baby. Hari ke 4 baru dapat keluar susu. Kena set mind susu kita ada even first mom. Pastu mintak cl/bidan urut utk tolong keluarkan susu. Sy lepas bidan urut lancar susu baru susu keluar sampai nitik2. Fighting mommy! 🥰

1y ago

Haaa good mommy! Jangan stress2 tau boleh jadi punca susu takda jugaa tu. InsyaAllah kita fikir je kita banyak susu. Doa banyak2. Tapi kalau mmg takda rezeki, mana2 susu pon boleh yg penting anak membesar dengan sihat. Tapi selagi boleh cuba, boleh usaha susu badan, teruskan and jangan mengalah. Hug dari jauh 🥰