Buka buku pink 10 weeks.

Hi mummy sekalian, sy ingin tanya nak bawa apa utk buka buku pink eh? Sy lupa 😅 Yang pasti bill api/air, sijil nikah sahaja. #bantusharing #SeriusTanya #adviceplease

13 Balas

saya baru buka buku pink baby 8w5day nurse minta salinan sijil nikah 3kpg dgn buku pink sebelum (untuk yang anak yang ke-2 dan seterusnya) vaksin tgk kat phone. confrim bersalin test UPT dgn scan . Btw saya dari Melaka

Di johor saya br buka buku pink. Dokumen perlu ada copy ic suami isteri, sijil nikah original, bil utilities terkini tempat tinggal & maklumat vaksin (mysejahtera).

boleh confirmkan dgn kk. selalunya bil utiliti, ic suami isteri dgn sijil nikah je. mcm sy kena buka buku awal jd diorg minta bwk gmbr scan sekali.

2mo ago

heheh...tmpat sy bese bawa ic n kad nikah je..tp lau pernah prgnnt dlu...bw buku pink yg dlu je

Dlu sy kena suruh bawa salinan ic suami isteri. Gambar passports, sijil nikah.. Semua salinan 2 keping..masa first time buka buku pink.

2mo ago

byk nye ye...

Standby je sis saya bawak rasa sia sia je sebab dia tak minta 🫠 dia baca semua dari buku pink yang kita tulis tu je

photostate ic suami/isteri bill api/air sijil nikah dgn gambar scan (alorsetar) tempat lain taktahulah macam mana

Kt tmpt sy d suruh sertakan ic suami isteri msing2 2 keping, sijil nikah 2 keping n gmbr ukrn pssport 2 kping

klinik sy cuma mintak gmbr scan klinik luar dgn bil api je..kalau awk ragu2 better call kk awk tu tnya

2mo ago

kk tmpt sy xperlu bil2 smua..cm ic n kad nikah je..tp lau pernh prgnnt dlu.. w buku pink dlu jee...lain tmpt..lain kn..

tye klinik sis.. mcm sy dlu..kad nikah..ic..pastu kalau pernah prgnnt..bw buku pink yg dlu...

Sis boleh call semula kk tanya, tak semua kk sama. Ada kk just bawak bil api air pun dah cukup.

2mo ago

Tqtq sy dah settle buka buku :)