Berat baby

Hi mummy’s, normal ke 35weeks berat baby 2.1kg ? Kecik ke ? Sy lupa tnya doc tadi normal ke tak 🥺 jgn kecam ye sy first mom #firstbaby #pleasehelp #firstmom #bantusharing

8 Balas

Msa scan 36w, berat baby 2.1kg je n doctor dah buat surat utk serah diri pada 38w next week utk warded n induce So far baby still membesar cuma x senormal berat yg sepatutnya , doc suspek genetik sbb saya bukak buku pun bmi underweight Saya ad tnya cara nak kejar berat baby yg normal dlm tempoh 2 minggu tp doc cakap x da mana sbb perut saya x dpt meregang mana dah , myb next baby akn normal

7mo ago

X silap saya klau baby kecik ( minus 3w than usia yg sepatutnya ) dan x capai berat yg should be, mmg doctor akn bg surat utk serah diri awal .. sbb nak elakkan risiko dia stop membesar terus dlm perut lagipun 38w dah matang dahh.. Biarlah kluar awal dari jdi apa apa dlm perut, lagi haru.. Kita usaha pump bgi bambam kat luar jelah.. Utk kes saya, baby still membesar tp dah mula tersekat ruang dlm perut utk dia ha, takut gakk kiter kang jdi apa2 lak kat tulang or ap2 jelah

Saya scan dkt hospital dr ckp baby 1.4kg (masa ni 20++ weeks). Pada waktu yg sama saya pegi scan dkt swasta jugak tapi katanya berat baby 1.7kg. So cuba try scan tempat lain jugak mana tau beza

Kalau doc takde cakap apa maksudnya okay je tu nanti berat baby naik sikit2 sebelum bersalin.. inshaAllah.. tapi tulah besar2 pun jenuh jugak nanti nak teran nye awak🤭🤭😅

Kalau doc tak ckp apa2 insha Allah normal.. jgn stress dan jgn terlalu pkirkan sgt ya.. cuba minum calla milk dan amalkan kurma..sy minum calla milk, 36weeks baby dah 3kilo.

hm saya 36week berat bby 2.4 kg . dia cakap kecikkk , nanti 38week kena repeat scan 🥺 firstmom jugakni risau plk bila doktor cakap bby kecik .

7mo ago

Sama la kita sis, 36 minggu berat baby 2.4kg je😅

No worries mommy. Kalau doktor tak kata apa2 maksudnya normal😊

7mo ago

Oh yeke mommy 🥺 lega hati sy , tq ya 🤍

Kalau dr tak cakap apa2 masa scan means normal je tu dear

Huhu sye 35week baby baru 1.8kg

7mo ago

Yeke awk ? Lepastu doc kata apa ? Tapi sy tnya2 org ramai ckp scan ni anggaran je tk betul pun huhu