Luka jahit bersalin

hi mummy.. nk tnya luka jahitan selalu berpa lama nak lega ye? klau ad gap pda jahitan isi akan tumbuh balik ke?#firstmom #bantujawab

1 Balas

Hi sis. Saya ada gap juga luka jahitan belah hujung yg disimpul tu mungkin sbb sembelit. Skrg dh pantang hari 30 dia tumbuh isi colour merah. Mula2 sakit tapi lama2 skrg dah tak sakit dah. Tapi ada org ckp better sapu la apa2 mcm hydrocin gel utk cantumkan luka. Saya sapu tu jgak sbb isi lebih saya tu ada nanah hritu skrg dh tkde so dh stop pakai. Takecare sis!