Hospital Pusrawi KL

Hi mummy, Nak tanya ade tak dekat sini yang ade experience bersalin normal/czer dekat Hospital Pusrawi? Boleh share tak experience ? And berapa anggaran cost ya incase baby masuk NICU? Thank you 😊 #ingintahu #firsfbaby #pleasehelp

1 Balas

Hi, saya! Saya bersalin secara normal (vacuum) bulan 1 tahun lepas. Sebelum masuk labour room, suami dan saya perlu swab dahulu. Once positive baru proceed. Kemudian perlu bayar deposit, balance will be paid during discharge. Kalau Puan ada GL boleh guna. Macam saya 1st class, 3 hari 2 malam dalam RM10k (ini dah termasuk semua charges including swab, vacuum, medication, consultation, etc). Service tip top! Memang best hehe doktor, nurse, cleaner, orang yang hantar makanan semua baik, understanding, helpful plus ada lactation counselor yang akan guide on our first day. No stress at all, discharge pun gembira je rasa hehe. Anggaran cost NICU tak pasti, tapi anak saya kena admit masa hari ketujuh sebab jaundice. Saya stay dengan anak ambil 4 bedded room, 3 hari 2 malam dalam RM3k (ini dah termasuk semua charges). Apa apa pun, Puan boleh minta advise gynae masa check up nanti. Ada gynae yang boleh nego harga consultation mereka. Semoga membantu 🌹

1y ago

Your welcome. 😊 Oh saya tak ambil delivery package. Gynae saya tak sarankan katanya kemungkinan apa yang dah include dalam pakej tu kita tak guna but still kena bayar. Gynae saya advice bayar macam biasa sebab kita tahu apa yang kita bayar based on apa yang kita guna. Akan printed dekat bil hospital nanti. Saya normal tapi kena vacuum (2nd degree tear) jadi doktor bagi satu hari rest dan doktor nak pastikan jahitan tersebut okay. Mungkin Puan boleh minta advise daripada Gynae Puan.