Sakit badan

Hi mummy , nak tanya , ada tips tak untuk hilangkan sakit2 badan ? #ingintahu #firstbaby #1stimemom

3 Balas

Saya since tahu pregnant smpai skrg kandungan dah (17 weeks / 3 days), selalu lengguh badan & sakit pinggang. Kalau sblm pregnant, saya sapu ja yoko-yoko dkt area yg sakit tue tp bila dah pregnant ni tak boleh la randomly nak sapu ubat kan? Takut nanti ada kesan pulak kt baby. Kalau rasa sakit tu still boleh kawal, saya baring & banyakkan rest ja. Kdg2 tu mintak tlg kt suami tolong picit & urut2 lembut kt area yg sakit tue. Takda la hilang terus rasa sakit tue, tp at lease kurang lah sikit.

saya kalau lenguh pinggang kdg2 ada jgk spu yoko2 ttpi bkn skli... kdg2 sahaja... tmbh skrg dh msk 36w tapak kaki pn kdg2 skit

Jgn skip mnum susu..exercise hari2..jln kaki..n sy mkn myk ikan..sy prsan klu x mnum susu..esok nye betis sakit sikit.