Suggest nma bayi perempuan

Hi mummy.. bole x suggestkn nma baby girl bermula dri huruf N & M .. sekli mksud tauu penat cri kt google x jumpa2 yg menarik mne tahu idea mummy tertarik hati nak guna nnti 🤭 tq mummy2.. #ingintahu #bantusharing #newmom

1 Balas

Nuur Mihrimah = Cahaya bulan dan matahari. Saya tahu Mihrimah tu nama anak Sultan Turkey. Saya suka nama tu. Orang Arab, umpamakan kecantikan dgn cahaya bulan matahari yg menyinari. Kalau waktu malam, bulan lah mereka suka tengok. Cahaya matahari pula menyinari, dan nampak lah keindahan alam. So, kelahiran anak tu umpama cahaya bulan dan matahari bagi mereka. 😍 Apapun, beri nama anak dgn niat, kita memanggilnya, mendekatkan diri kita kpd Allah.. Contoh nama Muhammad, kita akan ingat ganjaran Allah bila kita selawat ke atas Nabi Muhammad. Sollu 'alaih.