Flat head syndrome

Hi mummy.. Ank sy umr 4 bln..mcmna ya nk betulkn balik..blkng kepala leper ..

4 Balas

Hi puan, boleh slow2 urut kepala baby. Bila baby tidur kerap tukar2 posisi kepalanya ke kiri kanan ya. Elakkan guna bantal biar rata je. Nnt boleh minta pandangan nurse yg kita selalu check up tu tanya okay ke tak usia baby kepala mcm ni.

3y ago

ok..trma kasih puan 😊

Masa mandi boleh urut2 kepala baby.. Baby baring terlalu lama pun salah satu penyebab flat head.. Anak sy mcm tu jgk. Nnti baby dah meniarap InshaAllah okay kepala dia..anak sy dah 6 bulan elok bulat dah kepala dia..

sy anak kpla leper sebelah jugak dulu , lepas mandi kena urut pelan2 , skrg dah besar dah okay . ank sy skrg dah umur 3thn +

kt shopee ad jual bantal khas utk kpla bby

3y ago

Baby tak perlu guna bantal, tak kira lah bantal khas ke apa. Tu boleh jadi salah satu penyebab jugak