Susu formula tak sesuai ke

Hi mummy, anak sy nak masuk 5 bulan. Masa bby awal 4 bulan sy start bg fm. Sulam dengan susu ibu.. Susu enfalac A+.. Baby minum okay ta ada masalah. Tapi lepas baby demam dia taknak minum fm, tunggu 2-3 hari still jugak tak nak. Tadi sy baru cuba bby minum sikit2 tp tolak2 juga.. so sy stop bg dia minum, and after 10 minutes macamtu perasan pipi bby merah2 macam ruam. Bby tak sesuai ke dgn susu ni? Ada tak yg ada pengalaman macamni. Tq in advance #firstmom

2 Balas

Hi mummy,if anak xnk jgn paksa dia minum ye…anak saya pn sama masa tu susu drop bg fm similac dia xnk minum…saya bg gak minum sbb susu badan mmg xkuar masa tu sbb terlalu stress,end up baby saya muntah & kembung perut…kesian baby…saya tukar susu Karihome bru baby nk minum sbb ramai kata susu ni rasanya sama mcm susu badan…dlm fasa ni,kena byak try & error…kdg bli susu mahal badan ank xbleh nk terima…susu biasa2 je elok utk anak…baby da start allergic tu mummy kalo da merah2…stop susu tu & tukar susu lain ye

1y ago

Alhamdulillah tqq sis❤️ cuba bg bby minum sbb ingat mulut dia kot tak selesa lepas demam.. tu try lg 2,3 hri. Hehe. Okay sis tqq tau. Nanti nk bli susu lain pula. Mudah2an bby ok dgn susu tu nnt❤️❤️

Mungkin susu tu dia minum tak kena sis. Boleh cuba susu lain. Saya bagi Neobaby, rasa dan texture mcm susu ibu. Boleh cuba dulu tin kecil tengok mcm mana. Lain baby, kesesuaian dia lain. Semoga membantu 🍭

1y ago

Tu la kena tukar jugak ni. Tq tau mmy.. ❤️❤️