Tarikh due date 9 Disember 2022.

Mummy ada x yang masih belum ada tanda nak bersalin? Marilah share pengalaman. #secondbaby

8 Balas

Saya 13/12. Takde sakit pinggang. False contraction masa 35-36w je singgah. Masuk 37w macam takde apa. Nyilu ari ari cuma time angkat kaki nak ambil wuduk je. Keputihan mmg jarang ada. Apa lendir pun tak nampak bayang 😂 Sekarang 38w. Kalau takde tanda gak, 12/12 serah diri induce.

1y ago

Sy pm sy gdm on diet due 12/12 mase scan 38week 3.6kg dh. Kena refer pakar sbb baby besar. Tggu jumpe pakar plak. Betul kat ari ari mmg sakit time nk angkt kaki mmg terasa sakit nye. Dari duduk ke nk bgun tue terasa. Sy doakan kita semua dipermudahkan urusan bersalin

sye pon due date 9/12,, kalau baby x keluar jugak, 6/12 kena transfer ke hsi untuk induce sebab ade gdm.. skrg pon belom ade tanda lagi,,

1y ago

amiin,awak pon begitu juga semoga selamat semuanya

sama la kita due date ..tp takde tanda lgi ..baru 1cm je ..😅kita pon tertungu bila nk dtg sakit betul nih

1y ago

Sis dah pergi hospital ya?

sama la blm ada tnda2 nya tp perut dah sllu mgeras n bhgian kmluan sllu sakit2..skrg pun ssh nk tdr mlm

1y ago

tu la..time first baby tak pla alami mcm nie..

😌 due date saya 1.12.2022 , tak ada tanda² lagi nak bersalin , risaunya

1y ago

Kan, sy pun risau.. in sha Allah semua baik² sahaja dan dipermudahkan, aamiinnnn

sy 8.12 .tak ada juga ada pom sakit perut keras dgn miss v ngilu tiap mlm

1y ago

Tula, tidur malam mmg xlena dah kan..

Sy sy🙋🏼‍♀️ due 3/12 tp xdak tanda nk brsalin pon

1y ago

Tula sis, rasa false contraction je..baby sedap duduk dlm perut lagi ni..

Sy serah diri, sbb bby da gerak slow, risau pun ad.. xpela redha 38w

1y ago

Yeke sis, baby sy masih gerak aktif, masih tertimbul² perut dia gerak..Moga dipermudahkan segala urusan sis ya, aamiinnn..