Tips cepat Bersalin

Hi mummy. Ada tips x utk cepatkan proses bersalin? sbb skang ni sy nk masuk 38w tp xde tanda nk bersalin lg.. Risaunya lahaii. tkut kena induce 😭

5 Balas

cba bnykkn brjln n buat kj bgun ddk sy dh rse dh kna msuk ubt ank slung skit tp sy plih seszer tupn kluo 37 sbb insulin..ank no 2 sy normal tp pksa msuk bellon sbb lbh hri n xbkk jln..nipn sy skrg pregnant no 3 nk msuk 38 mnggu jgk tp sy dh start rse sakit dkt missv dh rse ngilu dh ad rse skit mcm sengugut kjp2 ad slang 4 jam ad lg sbb mngkin sy bnyk jln n bnyk buat kj bngun duduk

4mo ago

mmg sakit sgt2 sis msa drg msukkn bellon drg mcm tarik bg tgang spaya bellon blh msuk sy smpai nngis nk tggu bellon jtuh tp msa jtuh jln bru bkk 3cm n bellon kcik je

ikhtiar banyakkan jalan. klu larat try bsama suami, tapi klu kena induce pun tak apa..its totally normal. nk dkt2 bsalin jgn fikir -ve, sakit semua sama, nk jd ibu kena kuat. moga urusan ibu dan bby dipermudahkan.

4mo ago

mana yg mampu..jgn paksa diri

Cuci bilik air.. 2 hari lepas tu bersalin sbb baby dh turun bawah dan sakit mula dtg.. waktu tu baru masuk 36w.. 😂🤭 Alhamdulillah besar jg baby 2.95kg.. jangka 37w+ kena bersalin.. terawal seminggu pula

sis boleh buat aktiviti jalan2 taman, naik turun tangga, squat, jalan itik. kalau tak jalan juga don't worries la mummy, induce pun okay shj. InsyaAllah baby akan keluar pd waktu yg tepat 🥰

4mo ago

tgh amalkan tips juga ni.. Hope cepat la bersalinnya

Terbalik dgn sy sis.. Sy kalau boleh nk induce, nk cepat beranak. Malas nk tunggu da😅