Tulang kaki & kecil dari size

Hi mummy, ada ke dekat sini sebelum ni ada masalah scan size tulang baby lebih kecil dari asal ? Jarak 4w macam tu. Tapi berat dengan size lain semua normal. Gerak baby & degup jantung okay. Risau betul sebab saya first mom. Baby dah 36w, doc suruh tunggu baby bersalin and refer dengan doc pakar kanak2 saja lepas baby dah keluar. Kalau ada pengalaman yang mummies boleh share bagi tenang sikit hati ni. #firstbaby #advicepls

1 Balas

saya pernah kena mcmni masa pregnancy lps. rujuk pakar masa 34w sbb multiple miscarriage. then masa scan dktr kata kaki bby pendek dari usia. so dktr decide utk repeat scan masa 36w, nmpk mcm pendek juga tp tak ketara mcm sblm tu. and lastly masa lps bsalin pakar kanak2 dtg check bby, kaki bby alhamdulillah ok cuma position kaki dia melipat kedalam sikit dan tak menganggu sgt. skrg ank dh 1y5m bjalan semua alhamdulillah ok.

7mo ago

haah. lps bsalin baru perasan..tapi bila dktr cuba luruskan kaki dia, nmpk ok . so dktr pesan rajin2kn urut kaki bby saja. skrg alhamdulillah ank baik2 saja..smpai xckup tanah mak dia mengejor 😅