Tekak Pahit selepas makan

Mummy ada idea mcm mana nak hilang kan pahit tekak? Saya pregnant anak ke empat. Selama pregnant tiga org ank lelaki, sy memang tak ada alahan. Cuma kali ni pregnant tekak sy sentiasa pahit sampai saya elak utk makan. Ada jugak beli gula2.. tp kadang hilang sekejap je rasa pahit tu ?. Now dah masuk 12w pn masih still dgn masalah satu ni.. adakah ini salah satu morning sickness? ada ke yang pernah alami mcm sy ni masa preggy? Boleh share..

1 Balas

normal tu sis..sy msa awal2 kehamilan pn mcm tu jgk..asyik rasa pahit mulut,loya n xselera mkn..mmg salah satu morning sickness gak tu..hehe..bertabah jelah mommy 🤭

5y ago

Hope dh masuk 2nd trimester dh x lalui lg mcm ni.. tak selesa jadinya.. terima kasih sis 😊