Due date yang berlainan

Hi mummies, Pernah rasa due date kk kira dan app pregnancy lain dan juga ultrasound edd lain. Tolong share yang mana accurate ikut personal experience.

2 Balas

Date LMP dlm apps & yg sy bgtau nurse sama. Jadi auto dlm apps & kt buku pink tarikh due date yg nurse tulis pun sama. saya regular period, takda issue haid lewat sebulan dua ke. Kalau nk accurate mmg ikut LMP. Saya sepanjang scan sentiasa berubah2, tp asalkan dlm gap 2 weeks doctor kata normal shj. Melainkan bila dah 3rd trimester doctor discover something ke mmg possible utk dia re edd, tp tu kena tanya doctor lah kenapa hehe. Tp kalau awak irregular period or cycle sebelum ada gugur/chemical pregnancy, doctor akan ikut scan

ikut due date scan kk dan saiz baby